maandag 26 maart 2012

En toen was het weer maandag...

Vandaag is het weer heerlijk weer en ik hoop dan ook van alles te kunnen gaan doen. De was staat al klaar om opgehangen te worden, de volgende zit er al weer in. Ik ben voorlopig door mijn was heen. Eind van de week nog een keertje op z'n vroegst.
Ik wil nog een stuk van de muur repareren (ook maar een half uurtje elke dag, maar het werkt) en er moet grondig eens overal geveegd worden. De keuken is nog een zooitje na het avondeten gisteren en ik wil ook nog wat extra flessen vermaken tot bloempot, zodat ik binnenkort kan beginnen met zaaien en ophangen. Het lijk misschien veel, zo bij elkaar, maar allemaal maximaal een half uur werk. Dus met een hele dag te gaan, gaat het me zeker lukken.

Nu de zon elke dag ons huis enorm goed verwarmd, staat de moederhaard niet meer aan om het huis te verwarmen. Ik denk er sterk aan om hem helemaal uit te zetten deze week. De luchtpomp zette ik al een standje lager. Maar helemaal uit kan nu ook best wel.
De meterstanden zijn best okay van afgelopen week vind ik. Vorige week hadden we een enorm 'lage' score van 35 bij het elektra. Deze week kwam ik uit op 40 precies. En dat met op woensdag bijna de hele dag de tv en laptop aan. Geen hele slechte score, maar het kan dus ook makkelijk beter. Voor deze week ga ik proberen uit te komen onder de 40.
Het gasverbruik is weer wat gedaald. Ik denk dat dat komt omdat de luchtpomp dus niet meer aanstaat. De teller stond op 8,5 vandaag. Ik ben benieuwd of dat dus nog een beetje naar beneden kan. Geen idee, want het is al vrij laag natuurlijk.

Mijn boodschappenbudget voor deze week is nog €13. En voor een brood, aardappelen en wat fruit moet dat best lukken denk ik. Even de aanbiedingen bekijken en dan hou ik zeker nog wel over. Misschien dat ik dus weer de voorraad wat kan aanvullen. Maandag begint er een nieuwe maand en ga ik proberen zo strak en zuinig mogelijk alles voor elkaar te krijgen. Ik wil niet weer geld van mijn spaarrekening af moeten halen in april. Er moet juist wat bijkomen.
De bloemkool van vanavond ga ik voorzien van een kaassausje, zelf gemaakt. Niks uit een pakje dit keer. Het recept is uit mijn libelle boek van 1949 en ik had alles gewoon al in huis. Heel ingewikkeld is het niet, dus ik ga het heus wel voor elkaar krijgen. En de basis is prima voor allerlei andere sauzen ook.

En omdat het maandagochtend is, betaalde ik ook maar weer eens wat rekeningen. Mijn maandagochtend bestaat vaak uit alles even doorrekenen, dingen betalen en controleren. Soms moet ik iets aanpassen en soms niet. Dit keer moest ik gelukkig iets aanpassen, waardoor ik ineens geld over zou houden met mijn huidige begroting. Mocht er niks geks gebeuren en blijft dat bedrag daadwerkelijk over, gaat er weer een betaling voor het VVE uit en een bedragje naar de spaarrekening. Ik hield al een beetje rekening met wat voorraadaankopen in mijn boodschappenbudget (staat op €125, terwijl ik ga proberen voor €20 per week het te redden.) Maar als ik dat ook nog overhoudt, dan wordt het geen geld op de spaarrekening, maar nog een extra betaling richting VVE. De zomermaanden worden namelijk vrij krap met inkomen en als ik dat dan niet hoef te betalen, scheelt dat aanzienlijk.

2 opmerkingen:

  1. amai, je klinkt erg actief zeg! het werkt aanstekelijk, ik ga ook in gang schieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben benieuwd naar je kaassausje!

    BeantwoordenVerwijderen