woensdag 28 maart 2012

Gisteren had ik geen zin in uitgebreid koken. Dus kookte ik een pan pasta smiddags en maakte er een pastasalade van. Kleine Vent is er gek op, dus dat komt altijd wel goed.
Met nog 4 verschillende soorten sla, wortels, ui en ananas in huis, werd het vrij simpel om alles even bij elkaar te gooien.
Pas toen ik aan tafel zat, viel het me op dat er niks van vlees in zat. Prima! Dat is dus deze week 2 keer vega eten. Als ik dat nu eens vol kan houden. Er staat namelijk ook nog een vega lasagne op het lijstje. Met dan ook weer allerlei restjes groente van deze week. Ideaal vind ik dat. Die laatste 2 wortels, dat overgebleven stuk bloemkool, een stuk van de broccolistronk, wat rucola, beetje ui en wat ik nog meer in huis kan vinden. Een ideale restjesverwerker zo. En meestal gewoon heel lekker.

Ik moet nog even goed alle aanbiedingen doorspitten voor volgende week en kijken wat ik vrijdag op de markt kan krijgen. Ik ga echt enorm mijn best doen om voor die €20 alles in huis te hebben. De laatste €5 van deze week worden waarschijnlijk omgezet in 2 ijsjes (niet helemaal overigens denk ik zo) Kleine Vent moet vanmiddag voor zijn 9-jaars prik en hij is al weken helemaal druk ermee. Hij is er toch best een beetje bang voor. Mede dankzij prachtige spookverhalen van klasgenoten. Maar ik weet dat hij het uiteindelijk wel niet zo erg gaat vinden. Het komt allemaal best wel goed. Hij is alleen bang dat hij dan niet kan judoën op vrijdag. Hij wil namelijk enorm graag goed oefenen, omdat hij van mij meer wedstrijden mag doen. De eerste wedstrijd was nogal een succes voor hem, omdat hij van de 3 partijen er 3 won en zo dus 15 punten verzamelde voor zijn puntenbadge. Nog maar 35 punten te gaan voor zijn eerste. En hij is dus vastberaden om die zo snel mogelijk te halen. Dat was zijn doel voor dit jaar, vertelde hij me. Hij wil graag 2 badges halen (die van 50 en die van 100 punten) Daarvoor moeten we dus wel regelmatig een wedstrijd bezoeken waarbij hij punten kan verdienen. En dat motiveert hem enorm om extra goed zijn best te doen. Volgens Grote Vent kan hij waarschijnlijk nog wel beter, omdat hij alles mee heeft. Maar dat hebben we hem nog maar even niet verteld.

1 opmerking:

  1. Jij bent goed in restjes verwerken zeg! de laatste tijd doe ik dat ook meer. Omdat ik bewuster wil leven en niet zo veel wil weggooien.

    Dank je wel voor je reactie op mijn blog. Ik ben daar erg blij mee. Heel bruikbaar.

    Succes met de spuit èn judo! Prachtsport hè?

    BeantwoordenVerwijderen