donderdag 1 maart 2012

helaas pindakaas budget

Helaas pindakaas is mijn budget deze week niet geheel goed gebleven. Ik had het kunnen redden. Helaas bleek de rosti niet meer goed en moest ik dinsdag dus iets anders verzinnen. Dus Kleine Vent een tosti, ik het restje van de maaltijdsalade van de dag ervoor. Vriendlief bedacht dat een broodje kip wel lekker zou zijn en nam dus 1 van de kipdingen (waar ik even niet van op de naam kan komen) die eigenlijk voor het avondeten vandaag waren. Helaas pindakaas. Met een beetje goochelen had ik het dan alsnog kunnen redden, want ik heb 4 vissticks achter gehouden en daar doe ik beide heren een groot plezier mee.
Maar omdat ik toch af wil van dat eerste nare E-nummertje (wat dus ineens in echt heel veel blijkt te zitten) kocht ik behalve een halfje brood, ook een pakje ham zonder dat E-tje erin. Want zonder ham kan ik niet zo goed op het moment.
De tortillachips voor een gerecht voor volgende week, was ik van plan zelf te maken. Maar toen ik eens goed op de zak keek, bleek er niet meer in te zitten dan dat ik erin zou stoppen. Scheelt me aanzienlijk tijd (en een jacht naar het juiste meel) Dan heb ik voor tenminste 1 maaltijd voor komende week alles al in huis. Dat scheelt weer een beetje. En het ruimt zo lekker alle restjes op.
Maar toen had ik eigenlijk helemaal geen zin in de bietjes die voor vandaag op het programma stonden. Ik heb vandaag zin in een broodje hamburger. Dus kocht ik 2 hamburgers (helaas wel met dat nare E-tje erin) Dan hebben de heren een echte burger en dan heb ik voor mezelf 1 van de vegaburgers die ik al eerder had gekocht. Broodjes erbij, kropje sla erbij en we hebben een lekkere maaltijd. En door het maken van 2 verschillende salades, maak ik weer wat restjes groente en fruit op.

Morgen gewoon weer een nieuwe dag. Maandag weer een nieuwe week. Ooit ga ik het heus wel prima redden. Wat me wel goed deed: ik bleef prima binnen €25. En dat met nog best wel wat dingen die niet nodig zijn. Dus de resterende €100 voor de maand maart moeten gewoon kunnen.
Dankzij mijn begroting van €110 voor boodschappen in maart, komt het allemaal toch gewoon nog netjes uit deze week. Het wil wel zeggen dat ik de komende 4 weken heel netjes boodschappen zal moeten doen, zonder gekkigheid en extra dingen. Dan moet het prima lukken.

Ondertussen zoek ik ook gewoon verder naar opdrachten en mogelijkheden om te werken. Binnenkort een blogje over wat ik inmiddels allemaal gevonden heb. Er is namelijk enorm veel online te vinden, waarbij je online gewoon kan verdienen. Helaas vallen er voor mij een redelijk aantal af, maar toch blijf ik rustig verder zoeken naar dingen die ik wel kan doen.

2 opmerkingen:

  1. Je hebt in ieder geval je best gedaan, en ergens in de maand valt er vast wel weer wat op budget te besparen. En die bietjes heb je dan alvast voor een andere dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt knap hoor als het je lukt met dat budget! Succes in maart!

    BeantwoordenVerwijderen