donderdag 15 maart 2012

nieuw budget

Zojuist gooide ik weer een bedragje van mijn huisspaarrekening naar mijn betaalrekening.
Na de aankopen om de muur te maken en wat foutjes met het boodschappen doen de afgelopen tijd, was er ineens niet helemaal genoeg meer om alle rekeningen te betalen. Zeker niet omdat ze van school kwamen dat er een schoolreis is juni en dat die voor eind maart betaald moet zijn. Prima en ik hou er rekening mee, maar dit keer komt het net even ongelegen.
Dus haalde ik weer een bedragje van de klusrekening, om de gekochte klusspullen te 'vergoeden'. Daardoor ik net uit in maart. Moet ik het verder natuurlijk wel heel netjes doen. En dat gaat ook heus wel lukken. Volgende maand moet ik ook gewoon weer heel zuinig zijn en dan kan ik gewoon weer sparen als het goed is. Want die dalende saldo's vind ik eigenlijk maar niks. Natuurlijk weet ik dat dat dingen zijn waarvoor ik juist gespaard heb, maar toch. Liever zie ik de bedragen stijgen.
Maarja, het is even niet anders. Ik heb een paar kleine opdrachtjes, die wat opleveren. Geen gouden bergen van mij helaas.

Wel even de begroting aangepast. Ik pas nu gewoon een groter bedrag in voor de boodschappen. Alles wat 'over' is, mag dan gewoon naar mijn spaarrekening. Ook paste ik het betaalschema voor de overblijf van Kleine Vent een beetje aan. Ik zag namelijk ineens dat ik in juni bijna €40 in de min ging op mijn begroting. Gelukkig niet op mijn bankrekening, maar toch. Dus is de betaling van juni verdeelt over april, mei en juli, waardoor ik toch net weer minder in de min ga.
Grootste boosdoener in juni is de betaling van de website van Het Schaap. Nu zit de kans erin dat die betaling niet meer gedaan hoeft te worden, omdat ik eigenlijk wil vertrekken bij mijn huidige webhost. Als ik dat doe, kom ik ruim in het zwart uit, wat ik best prettig zou vinden.
Hopelijk krijg ik tegen die tijd ook alles met de belastingdienst geregeld. Wat zou betekenen dat ik nog een aanzienlijk bedrag zou krijgen, waar ik wel recht op heb, maar nu niet krijg. De teller staat inmiddels rond de €200 al. En ik zie het niet binnen nu en een week opgelost zijn.

Zoals de planning nu is voor april:
-Gas/water/licht/kabel: €149,72
- Internet/telefoon: €45 (wisselt, dus reken altijd het max bedrag)
- Mobiele telefoon: €27,25
- Kinderopvang: €110,39
- Schoolgeld voor mij: €142,75
- Boodschappen: €150 (opgehoogd van €100, voor de zekerheid)
- Waterschapsbealsting deel 2: €66,96
- kledingpost: €150
- Overblijfkosten: €35 (vooruitbetaling, dus voor langere tijd)
- Spaarplan Kleine Vent: €40
- Betaling VVE: €157,18 (is voor 2 maanden tegelijk)
- Sparen Schoolkosten Kleine Vent: €175
- Sparen voor Beebje: €100
- Sparen algemeen: €50
 
Het totaal is een voor mij gigabedrag: €1399,25!
Gelukkig bedragen mijn totale inkomsten in april €1429,68 (voor mij ook best veel)
Dat bedragje van €30 is gewoon voor alle dingen die ik vergeten ben. Want er is vast wel een verjaardag in april die ik vergeten ben of iets dergelijks.
In mijn verdere planningen heb ik steeds vrijwel niks over. Maar wel vaste spaarmomenten ingebouwd. Hopelijk kan ik me eraan houden, dan komt het helemaal goed. Dan kom ik met alles waarvoor ik moet sparen echt een heel eind.

Hopelijk gaan ze me voor de zomer geld terug geven. Van zowel de belastingdienst als van de Nuts leverancier. Dat zou een prima spaarbedragje zijn voor de vakantie. Daar zouden we enorm veel leuks van kunnen doen. Ook al staat er geen vakantie gepland en voornamelijk dagjes strand.

1 opmerking:

  1. De maand april is voor mij de maand van koniginnedag en goede deals sluiten op de vrijmarkt. daar moet ik dus extra budget voor vrijplannen

    BeantwoordenVerwijderen