vrijdag 9 maart 2012

plannen aanpassen

Door toch best nog weinig mogelijkheid om uitgebreid rond te snuffelen, werden het niet een berg kringlopen, maar slechts 1. En ik kocht een geweldig 2 persoonsdekbedovertrek. Wit met een geweldige oranje/heftig groen gebloemd jaren 70 rand. Precies van dat soort dat ik dus helemaal gaaf vind. Ideaal om een paar goede katoenen lakentjes van te maken. (die stiekem zouden passen bij het meubilair...)
Ook een zakje knopen meegenomen. Want daar heb ik een tik mee. Ik verzamel knopen. Gelukkig niet in gigantische vormen en ik gebruik ze ook vaak genoeg.
Daarnaast zag ik een prachtige oude camera staan (daar heb ik nogal een tik mee) Het merk was me bekend (daar waar mijn opa en moeder ook veelvuldig fotografeerden) Maar verder wilde ik eerst even wat dingen uitzoeken. Nu blijkt dat deze camera verkocht zou kunnen worden voor tussen de €50 en €75. Te koop nu voor €15, met daarbij een tas, flitser, 2 extra lenzen en de originele boekjes. Ik ga hem nu dus zeker wel halen. Niet zozeer voor de mogelijke winst, maar omdat ik hem wil gebruiken. Weer even echt analoog fotograferen. Mocht ik het niet leuk vinden of als het niet lukt, dan kan ik hem altijd nog wel verkopen.

Vandaag ga ik weer naar een andere kringloop. Kleine Vent wil graag mee, dus wordt het nadat ik hem opgehaald heb. Straks eerst even langs mijn oma en daarna naar de markt. Er ligt nog groente voor volgende week, maar het fruit is bijna op. Ook heb ik beloofd nog wat lekkere nootjes mee te nemen. Waar ze op de markt toch de meeste variatie hebben.

Ondertussen ben ik ook maar eens begonnen met een nieuw paar sloffen voor mezelf. Mijn huidige zijn voorzien van een paar extra gaten, die er niet in horen dus. Omdat ik echt rustig aan moet doen en dat nog wel even zo lijkt te blijven, is dit een lekker project. Lekker op de bank zittend kan ik ze in elkaar zetten. Vandaag knipte ik de stukken en speldde ze helemaal in elkaar. Ideaal daarbij zijn de 2 schoenleesten die ik vorig jaar op een markt kocht, die perfect bij mijn voeten bleken te passen. Daar kan ik ze netjes omheen trekken en vastspelden. En omdat ik graag meer wil hergebruiken, maak ik ze van 2 truien die ik vond bij de kringloop en gevilt heb. Gebruik ik ook gelijk een beetje voorraad weer op. Want die moet beduidend minder worden, voor ik ook maar kan nadenken over iets nieuws. Er is simpelweg geen plek voor al mijn spulletjes. Ondanks dat ik al enorm heb opgeruimd en veel heb weggedaan.

1 opmerking: