woensdag 21 maart 2012

verplichte rustdag

Vandaag heb ik verplicht een vrije dag. Kleine Vent is net zo goed als ik, lekker verkouden. En vandaag heeft hij een erg lamlendige dag. Ik weet hoe hij zich voelt. Je lijf doet het gewoon even niet. Dus blijft hij vandaag een dagje op de bank hangen en een beetje tv kijken en lekker lezen. Hij probeert het al dagen, maar vandaag hoefde hij ineens zijn boterham met huidig favoriete beleg niet.

Wat voor mij ook verplicht een rustig dagje wordt. Ik heb de afgelopen 3 dagen toch een beetje teveel gedaan denk ik. Maarja, zelfs met een dagje niks, ben ik nog altijd lekker op schema.
Gisteren deed ik een bezoekje aan een tweedehandswinkel, waar ik een geweldig boek vond. Een kwartaal libelles uit 1949. Ik kocht het eigenlijk voor alle gave plaatjes en stencils die er altijd in staan. Maar er staat ook een stapel gave gerechten in. En natuurlijk zonder allerlei gekke pakjes en zakjes, want die bestonden toen gewoon nog niet. En ik vond gelijk al best wat lekkere dingen.
Mijn sloffen moeten nog voorzien worden van een knoopje, zodat ze blijven zitten en ik moet de was echt eens opvouwen. Prima klusjes voor vandaag denk ik. Lekker op de bank zittend te doen.

Op mijn berichtje van gisteren, over mijn budget, kwam de vraag: hoe deed je het eerst dan?
Eerst had ik elke maand een bedrag voor boodschappen en een bedrag voor kleding en een overig bedrag. Dus 3 potjes. Waarbij ik soms met de boodschappen niet uitkwam, maar ergens anders dan iets 'over' had. Nu gooi ik alles op 1 hoop en maak er elke week een bedrag van. Op is op. Dat maakt het voor mezelf iets duidelijker. Niet alle kleding komt er overigens uit, want dingen als schoenen, daar zet ik het hele jaar kleine bedragen voor apart (ik doe aan goedkope.tweedehands kleding, maar vaak duurdere schoenen) Kleine Vent heeft zijn winterschoenen nogal stukgelopen dit jaar en moet eigenlijk een paar tussendoor schoenen. Die we volgende week gewoon gaan halen. Als het nu regent, lopen z'n schoenen vol volgens mij.
Maar ik heb nu dus elke week €50 voor alles. Met een kleine reserve van €40 in april, mocht het nodig zijn. Hopelijk kan ik dat vergroten door de rommelmarkt eind april. In mei is er ook weer 1 en in juli zelfs 2. In augustus moet ik nog even bekijken of het nog lukt. Zolang het goed gaat met mijn lichaam, zal ik het zeker blijven doen. Er ligt nog zoveel spul wat weg moet en er moet een beetje extra geld binnenkomen. Moet lukken denk ik.

1 opmerking: