dinsdag 3 april 2012

Fair4ALL, bakbeestjes en plantjes

Bij het leven van een weblogje van Meer uit Minder, was ik blij verrast.
Weer iets wat goed bij mij past. Ik kom steeds meer tegen, waardoor ik minder afhankelijk zou kunnen worden van geld en dus van anderen die daar in 'handelen'.
Het gaat over een initiatief genaamd Fair4All. Lees vooral eens haar stukje en ga vooral eens op de website kijken. Het initiatief werkt enigszins als een LETS kring, maar ze denken groter! Ze willen het over heel Nederland trekken. Op het moment zijn er voorinschrijvingen om te kijken of er gelijk gestart kan gaan worden met een goed werkend netwerk en om te zien of er mogelijk nog bedrijven zijn die dan interesse hebben om ook hierin mee te werken. Door aan te bieden wat je leuk vindt/goed kan of bereid te doen is er dus een mogelijkheid om straks een gedeelte zonder euro's te leven.
Ik zou zeggen: zeker even lezen!

En buitenom dat alles: Ik heb echt het bakbeestje weer te pakken. Op de planning deze week staan bolussen (ik hoop dat het lukt), een kwarktaart (niet uit een pakje), witte broodjes en een quiche. Hopelijk lukt het allemaal een beetje. De kans is ook erg groot dat ik dan de komende week niks hoef aan te schaffen als het gaat om lekkere dingen (en minder brood denk ik)
Omdat mijn boodschappen budget voor de hele maand april op €125 staat, ga ik het wel redden denk ik. Misschien hou ik nog iets over, maar ik denk het niet. Van Pasen maken we altijd iets bijzonders, dus allerlei lekkere dingen horen er een beetje bij. Van mijn budget is nog €89,75 over. Als ik reken dat april dan nog 3 weken heeft kom ik uit op een gemiddelde van €29,91 per week. Dus meer dan ik uit wilde geven. De kans is groot dat de boodschappen van vandaag dat gemiddelde redelijk naar beneden brengen. Maar het levert me wel voor een tijdje genoeg lekkers op. Netto moet ik gewoon niet meer uitgeven dan die €125 en dan komt het prima in orde.

Inmiddels heb ik hier ook 4 extra bakjes staan, met gezaaide plantjes erin. Vers gezaaid, dus er zal nog een week of 2/3 gewacht moeten worden op de plantjes zelf. Mijn rucola daarentegen groeit prima en laat de eerste tekenen boven de grond al zien. Kleine Vent vind het idee van de 'duikbootflessen' wel heel leuk. Die flessen zijn dan aan de zijkant open en hangen, volgens hem, als een duikboot op. De eerste hangt inmiddels buiten, met daarin nog 2 soorten pluksla. Hopen dus op een beetje warm weer en niet het enorme koude weer dat voorspeld wordt. Uiteindelijk moeten ook andere zaailingen die kant op.

1 opmerking:

  1. Jij zet eigenlijk geen foto's op je blog hè? Die duikbootflessen lijken me wel leuk om te zien. Heb je een haak door de dop gedaan ofzo? Hoe hang je ze dan op?

    BeantwoordenVerwijderen