maandag 23 april 2012

Het is alweer de 23e vandaag. Morgen wordt de laatste bijdrage voor mei op mijn rekening gestort en ga ik even alles passen en meten en als het even kan, zoveel mogelijk al betalen. Helaas zijn een aantal grote rekeningen pas halverwege de maand te betalen. Maar dat is ook prima. Ik denk dat ik dan maar eens ga proberen mijn spaarrekening tijdelijk wat bij te vullen. Het blijft heen en weer schuiven, maar ik ga het eens proberen.

Vandaag ook weer de meterstanden. Het viel een klein beetje tegen. Maar na vorige week was dat eigenlijk niet heel moeilijk. We verbruikten 38kwh aan elektra afgelopen week. Grootste lol: wel 4 keer gewassen. Wat voor hier echt veel is. Ook probeerde ik weer de kachel aan te krijgen, maar dat lukte niet helemaal (ook wegens gebrek aan geduld gok ik) maar de luchtpomp heeft wel de hele week aangestaan. Die gaat dus ook weer uit vandaag. Kijken of dat ook redelijk wat scheelt. Ik denk het namelijk wel. Het gas was ook iets hoger dan vorige week. Ik kwam uit op net iets boven de 5. Nog altijd niet heel veel.
Ik dacht ook ineens: hoeveel hebben we dan nu in totaal verbruikt sinds 11 juni?
We gebruikten 386,3 aan gas en 1152 aan elektra. Niet geheel representaties, omdat we er pas vanaf half december echt echt wonen. Maar toch. Het geeft me wel de mogelijkheid om uit te rekenen of en wat ik dan ongeveer terugkrijg. En of ik het allemaal een beetje kloppend ga krijgen komend jaar.
Maar al met al ben ik er niet heel ontevreden over.

Eigenlijk vind ik het stiekem best lastig deze week. Ik wil eigenlijk helemaal geen boodschappen doen, maar een aanbieding van 2kg appel voor €1 (op de markt 2,5kg voor €1,50) en 3kg aardappelen voor €1 zijn best leuk. De appels gaan wel 2 weken mee en ook de aardappels zijn voorlopig nog wel goed. Ik denk dat mijn aardappelen ergens deze week op zijn namelijk.
Dat moet dan wel komen uit het budget van mei. Maar in principe: €2 is niet veel op het budget en ik kan weer even vooruit met de aardappelen. Die eten we hier niet heel erg veel. Ik denk dat ik het toch maar doe. Helemaal eerlijk is het niet, maar vooruit dan maar. Ik heb gelukkig voor de eerste week in mei toch nog wel wat te eten in huis.

2 opmerkingen:

  1. Absoluut halen als je er voordeel mee doet. Die 2 euro hou je zeker over van de koninginnedagmarkt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb juist de jaarafrekeningen ontvangen. Van Gas kregen we aardig wat terug. Houtkachel heel veel aangehad en daar op gekookt. Maar voor elektriciteit en water moest ik bijbetalen, beiden zo'n 18 euro, maar toch. Heb ulra zuinig gedaan. Heb het idee wat wij besparen dat het aan det andere kant weer binnen wordt geharkt door toeslagen, belasting en weet ik al :(.Hoe is dat bij jullie?

    BeantwoordenVerwijderen