zaterdag 12 mei 2012

Computerloze tijd...

Wat is het heerlijk rustig, zo af en toe computerloos!
Hij heeft een dag of 4 heerlijk werkeloos in de hoek gestaan. Het leverde een enorme stapel blogjes om te lezen en een enorm volle mailbox. Het grootste deel van de mailtjes kon zo de prullenbak in (helaas ook een mailtje dat mijn vriezer maandag niet bezorgd kan worden. Even langer wachten en ter excuus een bon van €10 voor bij Bol) en de rest even snel gelezen. De blogjes even doorgelezen (die ik wel een beetje bijgehouden had, via mijn telefoon)
Afgelopen paar dagen heb ik vooral weinig gedaan. De energie komt langzaamaan weer wat terug (vitaminepilletjes en bergen drinken doen blijkbaar veel goed, maar alleen in die combi) en gisteren deed ik van alles. Eerst even nog wat boodschappen en wat dingen aangeschaft (meer dingen om te maken), toen thuis toch weer even op de bank en uitrusten. Ik waste een hele berg (3 wassen op 1 dag is echt enorm veel hier) en bereidde weer wat knutsels voor.
Daarnaast maakte ik eindelijk het focaccia brood wat ik al de hele week wilde maken. Ik was enorm benieuwd, omdat gewoon brood hier in de oven niet goed lukt. Maar toen het uit de oven kwam, rook het heerlijk. Bij het eten bleek het ook erg lekker en goedgelukt. Ik ga het zeker nog eens maken. Kleine Vent kon er geen genoeg van krijgen.
De kip die ik vorige week aanschafte, heeft zijn geld al prima opgebracht. We aten een keer gebraden kip, ik maakte er voor mezelf een lunch van, gisteren zat er wat van in de pastasalade en ik trok er gisteren ook een bouillon van. Dus staat er nu een grote pot bouillon in de keuken en 2 bakjes met blokjes in de vriezer. Dus niet alleen 3 maaltijden voor 3 mensen, maar ook nog wat extra smaakmakers voor soepen en sauzen (met 24 blokjes moet dat lukken) Voor €5. Dus dat ga ik zeker vaker doen.

Dankzij Zeeuws Knoopje kwam ik terecht op een website van een bioboer heel erg in de buurt. Daar zocht ik al een tijdje naar. En als mijn vriezer er dan eindelijk wel is, dan ga ik er zeker iets bestellen. Het komt in pakketten van 10kg of 20kg. En echt echt bio. De koeien krijgen niet of nauwelijks antibiotica (de laatste 2 jaar al niet meer gebruikt op de boerderij!) en wonen grotendeels buiten of anders in een ruime stal, volgens de website. Er is ook mogelijkheid om er een keer te gaan kijken. Ik denk dat Kleine Vent dat best leuk zou vinden (als ik er maar niet bij vertel dat ze de koeien uiteindelijk gaan opeten).  Het is uiteindelijk een flinke uitgave bij een bestelling, maar de hoeveelheid vlees die er dan in de vriezer ligt, is ook heel groot. Dus genoeg om voorlopig vooruit te kunnen.
Omdat er straks een beebje is dat enorm veel aandacht wil (en wij weinig slapen, gok ik zo) lijkt het me heerlijk om echt een stapel dingen zo in de vriezer of in huis te hebben. Geen energie verspillen met het eindeloos boodschappen hoeven te doen. Dus bergen vriezerkoken deze zomer en op zoek naar goede, lokale bio leveranciers. En enorm experimenteren met allerlei soorten brood.

1 opmerking:

  1. klinkt goed! Druk babietje dus... kan goedkomen hoor! Mijn dochter fladdertje 9 maanden enorm actief in mijn buik rond en was vervolgens een erg rustige baby (helaas wel een heel driftige kleuter :-( )
    Ze had zelfs een knoop in haar navelstreng 'gezwommen'

    BeantwoordenVerwijderen