woensdag 16 mei 2012

Nieuwe ideeën

Vandaag is het heerlijk weer! En we zijn echt enorm lekker lui nog steeds. Nog altijd niet aangekleed en lekker alles rustig aan. Kleine Vent heeft vandaag geen school en vanmiddag doen we een rondje naar de kapper, om daarna naar de speeltuin te gaan, mocht het weer meewerken.
Terwijl Kleine Vent languit op de bank ligt en een beetje tv kijkt (nog een half uurtje vandaag, we hebben de regels eens wat aangescherpt, voor ons beiden) lees ik allerlei blogjes en kom weer eens op plekken waar ik al een tijdje niet geweest ben.
Zo kwam ik ook weer eens bij Teunie, waar ik al een hele tijd niet gelezen had. En het levert me altijd wel inspiratie op om weer eens wat nieuws te proberen of gewoon iets wel echt te gaan doen. Ik kwam daar een leuke website tegen. Tweetjemee.nl
Teunie heeft daar een webtaurant. Helaas wat ver weg voor me, want haar brood ziet er echt heerlijk uit.
Maar het principe vind ik best gaaf. Het idee is: je kookt altijd dingen. En misschien wil je mensen uit je buurt wel laten meegenieten van dingen die je graag kookt. Of bakt natuurlijk.  Je kunt je gerechten in je eigen webtaurant zetten, zodat mensen bij je kunnen bestellen. Je kiest zelf de momenten dat mensen het bij je kunnen komen halen (of eten, net wat je wil natuurlijk) en wat de prijs is. De koper neemt zelf het aantal aangegeven bakjes mee, om de maaltijd in mee naar huis te nemen.
Als webtaurant eigenaar krijg je elke maand 90% van de opbrengsten uitgekeerd. De andere 10% gaan naar The Hunger Project.  Dus terwijl je doet wat je leuk vind, mensen voorziet van goed en lekker eten in de buurt, voorzie je ook mensen ver weg van gezond eten. Op een goede, duurzame manier.
Het lijkt me heel gaaf om te doen. Ik ga er eens goed over nadenken wat ik zou kunnen doen en hoe ik het zou kunnen promoten. In mijn regio zit nog helemaal geen 'Buurtchef'. Het motiveert me om regelmatig wat nieuws te proberen (want iets nieuws ontdekken wat erg lekker is, is erg leuk) en meer en meer zelf te maken en bakken. Zonder zakjes en pakjes en dergelijke. Want er is meer en meer vraag naar merk ik. Mensen willen weer weten wat ze eten. Weten dat er geen 'enge' dingen in zitten.
1 ding weet ik al wel, wat prima in mijn mogelijke webtaurant kan komen: het focacciabrood dat ik vorige week bakte. Dat viel zo in de smaak hier en er zit enorm niks geks in. Ik ga de komende tijd nog meer en meer uitproberen en een beetje bedenken wat ik er nog wat in zou kunnen zetten. En wat de prijzen er voor zouden moeten zijn natuurlijk. Maar het is meer een uitdaging voor mezelf om meer te proberen en meer zelf te maken. Ik ga eens goed nadenken en uit proberen deze zomer.

2 opmerkingen:

  1. Het is wel duidelijk dat je aan de andere kant van Nederland woont. (west - oost) Hier zijn al een paar fikse buien gevallen. Tussendoor schijnt de zon en weg is die weer om plaats te maken voor regen. Geweldig, wat hebben wij een voorjaar. Jammer ook van de plantjes, want die hebben toch veel meer zon nodig om te groeien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een gaaf idee! Nog nooit van gehoord! je zou zo iets ook met taarten enzo kunnen doen? Mijn auti-zoon bakt zo graag maar als ik hem steeds laat bakken worden wij natuurlijk moddervet! Dank je wel voor deze leuke blog!

    BeantwoordenVerwijderen