donderdag 24 mei 2012

Overal voordeel....

Het lijkt niet op te kunnen in Mei!
De eindafrekening van het Nuts bedrijf viel gisteren in de bus.
Ik heb er eigenlijk alleen maar een beetje om moeten lachen. De hele waslijst aan informatie die op de afrekening stond, was best leuk. Zo stond erop hoeveel kg CO2 ik dan geproduceerd zou hebben met het verbruik wat op de rekening vermeld stond. En dat met het gemiddelde verbruik er 450 bomen in de tropen een jaar moeten groeien, om het te compenseren.
De hele afrekening stond vol met allerlei informatie, wat vooral bedoeld is om maar te besparen op je energie. Best grappig voor een Nuts bedrijf.
Maar het grappigste: Ik krijg €375 terug en hoef voor juni niet te betalen. Het is niet helemaal representatief voor komend jaar, maar ik kan vanaf binnenkort op elk moment bekijken wat het verbruik is en daarop het voorschot aanpassen. Dus het voorschot laat ik de komende 2 of 3 maanden zeker gewoon op €90 staan. Dat moet wel weer omhoog, maar het is wel even mooi zo.

Verder deed ik vandaag al een hele berg boodschappen. Ik scoorde gewoon 3 hele kippen met korting. Daarmee bespaarde ik bijna €9 op de 3 kippen. Maar wel mooi alle 3 bio. En ik krijg er prima 3 maaltijden per kipje uit, dus het is best rendabel. Ik kocht een hele stapel dingen, voor de voorraad en een beetje voor de lekker. Maar het meeste met korting. Uiteindelijk bespaarde ik totaal bijna €20. De rekening was alsnog €51, maar toch. Komende tijd hoef ik geen kip meer te kopen, er ligt redelijk wat vlees in mijn nieuwe vriezer. Ook liggen er 6 bakken ijs in. Die gingen hier bij de AH uit het assortiment en dus voor €1 per bak. Met het favo ijs van Kleine Vent erbij, was het niet zo heel lastig. Ik betaal normaal voor 2 bakken van dat ijs bijna €7, nu heb ik 6 bakken verschillende soorten voor €6. Dat hebben we alvast maar binnen voor de zomer.

Maar al met al gaat juni gewoon weer een een partij voorraad koken worden. Er ligt nog een partij spullen waar ik prima van alles zo mee kan maken. In juni maar vooral eens de spaarrekeningen aanvullen.

2 opmerkingen:

  1. Wat een voordeel zeg, leuk! Dat is weer even genieten :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. nadeel bij mij met veel lekkers op voorraad, ik ga er ook meer van eten, weg voordeel.

    BeantwoordenVerwijderen