woensdag 23 mei 2012

Stiekem kan ik best koken.....

Omdat ik gisteren wat laat bedacht wat we nu moesten gaan eten, werd het iets met dingen die ik grotendeels nog in huis had. Het werd wel ineens iets heel erg chique. Er lagen nog 2 stukken zalm.
Dus flanste ik een salade in elkaar van de sla die er nog lag, plus wat andere groene blaadjes van de vensterbank en het balkon. Daarnaast kocht ik vissticks voor Kleine Vent en slagroom voor bij de zalm.
Na even een klein rondje zoeken online, bedacht ik dat ik het allemaal maar wat zelf uit moest zoeken, qua saus. En wonder boven wonder: het lukte!
Wij aten gisteren dus heel luxe zalm met basilicum roomsaus. En dus met zelfgemaakte saus! Ooit leer ik het dus wel! Sinds kort heb ik een basilicum plantje op de vensterbank in de keuken en hij heeft al gezorgd voor wat extra smaak in de pastasaus en gisteren dus zijn eigen roomsaus.
Ik vond bij het opruimen een nog leeg opschrijfboek. Dat ik vanmorgen promoveerde tot mijn eigen kookboek. Alle recepten die ik lekker vind (vaak in mijn variatie) ga ik er in doen.
En ik heb nog zoveel te proberen!

En nog meer goed humeur nieuws: De reactie op mijn pasta met focaccia was vooral: De pasta was heerlijk en kan ik nog zo'n brood bij je bestellen? Dus maak ik binnenkort nog wat brood. Kleine Vent gelukkig en een goed en nuttig bedankje voor het maken van zijn fiets.
Later ga ik nog zeker wel eens wat koken/bakken voor mijn testpersoon. Al was het alleen al omdat hij ook voorstelde om eens alle kleren van dochterlief uit te zoeken en dat hierheen te brengen. En alles wat ik niet leuk vond of wat niet paste, daar mocht ik mee doen wat ik wilde. En ik weet dat dochterlief een stapel kleren heeft waar je u tegen zegt. Dus alles wat niet leuk is of wat te klein is (zijn dochter was erg te vroeg geboren en dus ook maatje 44 enz) dat mik ik gewoon op marktplaats. Het geld hoef ik zelf niet te hebben ervoor, dat heeft hij zelf eigenlijk harder nodig. Lijkt me best een leuke verrassing uiteindelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten