zondag 27 mei 2012

warm!


En daarom gaan we vanmiddag gewoon lekker lui op de bank en op bed hangen.
We liepen vanmorgen een rondje over de braderie, nog voor het extreem druk werd. Alleen bezweken voor een doosje echte boterbabbelaars. Vooral omdat je de echte (en dus niet die uit een fabriekje) alleen op dit soort braderie├źn kan kopen. Daar worden ze ook echt vers gemaakt (en vaak nog een beetje warm).
Het goede nieuws: ik hoef voorlopig nauwelijks boodschappen te doen.
Ik schreef alles op waarvan ik weet dat het in de vriezer of in de berging ligt aan vlees en groente. Ik kwam uit op minimaal 15 maaltijden compleet. En vlees en vis voor nog wel 15 maaltijden. Grootste onkosten post van de boodschappen kan ik voor juni dus gewoon schrappen.
Het nodigt overigens wel uit om dan een beetje creatieve recepten te vinden. Omdat ik dus echt wel tijd ga overhouden, omdat ik maar minimaal boodschappen hoef te doen, heb ik meer tijd om nieuwe dingen te koken. Ik ga dus komende tijd een receptje voor broccoli soep proberen. Kleine Vent gaat me niet zo lief vinden daarom, denk ik zo. Hij is niet een erge fan van broccoli.(gelukkig eet hij het wel als het op zijn bord ligt. Thank God voor mijn makkelijke eter)
Hij had meer oren naar het 2e probeersel. We eten graag tortilla's en fajita's. Dus wil ik graag de pannenkoekjes die erbij horen, zelf maken. Makkelijk is het volgens het recept wel, dus het moet wel lukken. En het zou enorm in kosten schelen ook. Een pak bloem heb je al vanaf €0,35 ong en daar zouden dan 12 grote pannenkoeken uit kunnen. Daar heb ik in de winkel geen 12 pannenkoekjes voor.
Het betekent ook dat die €20 per week (voor dus 5 dagen) echt prima haalbaar zijn. Zelfs met het goede (zonder e-nummer) brood. Het is best prijziger, maar als ik het gewoon makkelijk kan inpassen, doe ik het echt wel. Persoonlijk vind ik het ook gewoon stukken lekkerder.
Het geld dat over is, gaat nu echt gewoon netjes in een potje. We hebben nog een weekendje weg in juni, dus dat komt dan goed van pas.

1 opmerking: