dinsdag 5 juni 2012

wereldverbeterend

Omdat ik gewoon graag doe wat ik roep, ben ik lekker het web over aan het surfen om dus allerlei alternatieven te vinden om energie te besparen.
De bekende spaarlampen/ledlampen kent iedereen en iedereen kan inmiddels ook wel bedenken dat apparaten gewoon uit moeten en niet standby. Maar er is zoveel meer mogelijk.

Ik deed een rondje door het huis en het aantal elektrische apparaten wat hier in gebruik is, is eigenlijk vrij laag. Ik kwam uit op 9. Als ik dan ook de waterkoker, de radio van Kleine Vent en de laptops meetel. Die dus niet hele dagen in het stopcontact blijven zitten, maar enkel bij gebruik ingeplugged worden. Er zijn eigenlijk maar 3 elektrische apparaten die ingeplugged blijven. De tv, de telefoon en mijn wekkerradio. Verder niks. Daar is dus ook niet enorm veel meer te behalen.
Het grootste verbruik zit hem in het koken, het wassen en het afwassen. Nu gebruik ik de afwasmachine en de wasmachine alleen als ze echt vol zitten en koken probeer ik zoveel mogelijk netjes en snel te doen. Soms dubbele porties of dus met de hooikist.
Maar toch kan het echt beter.

Een tijdje geleden kwam ik dit blog tegen: Koken met de zon.
Waarop mijn hoofd gelijk roept: Proberen! Dit is gaaf!
Alleen de logica wint het toch nog even van mijn wensenlijstje. Ik heb nu geen plek voor zo'n prachtige zonneoven en voorlopig heb ik ook echt nog een berg andere dingen te doen, voordat ik er plek voor zou hebben. Dus dat moet even wachten.

Ook wil ik mijn radiatoren gaan voorzien van radiatorfolie. Dat is uiteindelijk een kleine besparing op de kosten van gas, daar waar we niet voorzien zijn met een CV-ketel. Maar elk klein beetje helpt.
En toen ik op zoek was naar een goede manier om dat te doen, kwam ik deze website tegen.
Echt, ik ben gelijk best enthousiast. Want dus meer duurzaam en biologisch, precies wat ik zoek. Maar dan overal vandaan met korting. En ook van een aantal adressen in de buurt, waar ik toch al van plan was dingen bij te bestellen. Ik rekende even snel uit dat de besparing zo'n €20 tot €30 dit jaar zou zijn, minimaal. Dus de €10 voor de kaart is er zo uit.
En er is zelfs een mogelijkheid om voor volgend jaar zo'n €100 tot €130 op een nieuwe zorgverzekering te besparen. En nog wel als ik zo netjes boodschappen blijf doen, dan is de mogelijkheid tot meer besparen en toch meer bio aanschaffen goed aanwezig.

1 opmerking:

  1. Credietaflossen5 juni 2012 om 18:49

    Ik zou eens zo'n winkel benaderen met de vraag om korting. Want er is dus ruimte voor. Pas als je dan nog de E 10,= eruit kunt halen zou ik misschien pas een kortingskaart kopen. Als je geen kortingskaart koopt en toch de korting krijgt heb je nog weer E 10,= bespaart! ;) Hartstikke leuke site. Maar groen doen is hip en er valt geld aan te verdienen. Ik zou niet zomaar alles steunen omdat het "groen" is.

    BeantwoordenVerwijderen