maandag 6 augustus 2012

wat het scheelt...

Het resultaat van een weekje de afwas doen lijkt een besparing van 5kwh te zijn. De machine stond dit weekend wel 2 keer aan, maar bleef verder uit.
Hoe ik ongeveer weet wat mijn afwasmachine verbruikt? Ik heb een paar keer de machine aangehad toen ik zelf wegging. En dus zelf in ieder geval geen stroom verbruikte. Dus wat ruim gerekend kwam ik uit op ongeveer 2KwH per keer. Het klopt niet precies.
En met een belachelijke hoeveelheid tv en computertijd afgelopen week, kwam ik uit op 35 (daar waar het afgelopen weken steeds rond de 40 lag) Ik zie ruimte voor verbetering op andere vlakken.
Kijken hoe ver we komen na de spelen en als school weer begonnen is....

1 opmerking:

  1. Wat leuk dat je dat zo ontdekt hebt, eigenlijk zou je ook eens moeten kijken hoeveel gas het verbruikt (voor opwarmen water?) en dan vergelijken met de hoeveelheid die je met de handwas verbruikt. Gas is nl veel duurder, dus dat zou helemaal motiverend moeten zijn! (Ik denk dat als je de kraan niet laat lopen, maar een teiltje/wasbak gebruikt, je minder gas verbruikt dan een machine, maar zeker weten doe ik het niet)

    BeantwoordenVerwijderen