dinsdag 26 februari 2013

even rustig...

Vandaag doe ik weinig. Want vandaag ben ik ziekig.
Niet dat ik zielig op de bank lig. Maar gewoon niet te druk heen en weer rennen. Gewoon rustig aan en even extra slapen. Een combinatie van te weinig slaap voor een te lange tijd, een ziekig en enorm verkouden Kleine Vent en een kaboutertje die besloot dat tanden handig waren en ineens weer slechter ging slapen en de afgelopen dagen heel slecht at. Zat er best aan te komen natuurlijk.
Dus kijk ik rond op de website van de plek waar we op vakantie willen, spaar ik nog even wat extra's, lees blogjes die ik al tijden niet bezocht (en las dus dat er weer een beebje bij is in blogland, al dikke maand) en gooi ik er een paar wassen doorheen. Waardoor ik dus nog wel zinnigs doe. Ondertussen zit de 3e was voor vandaag erin. De rest hangt te drogen  aan het wasrek en op de verwarming. Af en toe het raam erbij open, voor wat frisse lucht. Het avondeten is al klaar, zodat ik straks niet veel hoef te doen. Overigens hoef ik voor morgen eigenlijk niet te koken (wat broodjes in de oven en soep in de pan mikken, das geen koken) en voor donderdag staat alles al in de keuken klaar. Waardoor ik niet minder doe dan normaal, alleen ren ik tussendoor minder heen en weer. Moet ik meer doen. Scheelt aanzienlijk in energie.

En met dat sparen trouwens, dat gaat echt veel harder dan ik dacht. En het is zo'n prettig gevoel. Dat die spaarrekening weer langzaam vol loopt. Vanmorgen werkte ik het metertje hiernaast even bij. Die geeft al aan dat ik 61,33% van het totale bedrag gespaard heb (niet helemaal eerlijk, want ik had al €600, maar das wat pietluttig) Met alle kleine beetjes en af en toe wat groters gaat het best hard.
Ik had al een hele tijd een stapel kleingeld (eerst in ons spaarvarkentje en daarna in een lege snoepbak), wat ik gisteren op mijn rekening stortte. Gewoon €90 aan kleingeld in het apparaat gemikt. Wat betaalde voor de boodschappen van deze week, een nieuwe spijkerbroek voor mij en alvast een maillot voor Kaboutertje, in een maatje groter (allebei in aanbieding).  En er is nog genoeg over om komende week ook nog boodschappen te doen. Misschien zelfs de week erna. Maar dat moet ik nog even bekijken. Dankzij een grote lijst met al het eetbaars in huis en het vooruitzien van geen zin hebben om weer met eten voor Kabouter te zeulen (waardoor er nu nog 2 pakken staan) hoef ik waarschijnlijk nauwelijks dingen te hebben. We gaan zien tot hoever het geld nog reikt. Op dit moment zit er nog €35,60 in de pot.

2 opmerkingen: