zondag 28 juli 2013

Back in Holland....

En daar waren we weer! Na 2 weken heerlijk zonnig Frankrijk kwamen we gisteravond weer terug in het land. En natuurlijk met een auto volgepakt met lekkere dingen. Absoluut geen budgetvakantie, maar goed.
Wel dingen gekocht die hier niet te krijgen zijn of juist veel duurder. Zo ben ik weer voorzien van 2 nieuwe bakvormen en wat dingen om mee te bakken. Kleine Vent heeft zichzelf voorzien van een vlieger en een pijl en boog set van hout (ben blij dat meneer niet bezweken is voor allerlei prulletjes, maar gewoon 2 dingen kocht waar hij nu al enorm lol van heeft gehad). Er zijn lekkere koekjes meegesleept en natuurlijk crêpes, wat flessen wijn/rosé voor familie. En natuurlijk moest er een blokje Marseille zeep mee. En dankzij 3 extra vacuümzakken (zo zonder stofzuiger dingen) paste alles gewoon in net zoveel tassen als dat we op de heenweg hadden meegenomen.
kijken hoe grote broer vliegert....
We deden eigenlijk niet zoveel op vakantie. Gewoon vakantie houden dus. Lekker wat op strand rommelen (echt een klein stukje lopen, wel pittig omhoog) en boodschappen doen was ook al een uitgebreide bezigheid. We aten bergen lekker voedsel en waren vooral veel buiten en deden het met de warmte lekker rustig aan. Kaboutertje besloot zich ook aan te passen en een meer mediterraans ritme aan te nemen. Wat blijkbaar prima voor haar werkte, want ineens ging doorslapen wel een paar nachtjes goed. En dat levert allicht een blijere pappa en mamma op. Maar tegelijk deed ze zich ook enorm tegoed aan al het lekkers wat er was in huis. De stukjes stokbrood, komkommer, tomaat, ei en ander lekkers gingen er prima in. En de lekkere franse babyhappen ook. Want daar hadden ze er dus veel meer van. En het zag en rook echt allemaal beter. Dus nam ik er een paar mee naar huis. Overigens zitten deze niet in stomme potjes, maar in handige (herbruikbare) bakjes.

En weet je wat lekker is: thuiskomen na 13 uur onderweg te zijn geweest, in je eigen huis, wat ineens zo groot lijkt vergeleken met de stacaravan. En waar geen afwas op je wacht, bijna geen was meer ligt (behalve wat je dus zelf meeneemt helaas) en waarvan de vloeren prima te vinden zijn. Dat laatste had Kaboutertje binnen 2 uur compleet verholpen. De woonkamer was weer een ontploffing van speelgoed. Gelukkig is dat snel opgeruimd. Vanmorgen was alle vakantie boel binnen 45 min opgeruimd. Alles lag netjes op z'n plek, daar waar mogelijk (de keuken blijft een rommel punt. Te veel dingen in onhandige kastjesopstelling. Komt ook nog goed) De was stond al snel ook weer aan en de 2e lading wacht totdat de andere droog is (morgen dus) Deze week nog even goed doorwassen en ik ben weer helemaal bij met alles.
We beginnen morgen gewoon opnieuw. Nieuwe week, nieuwe kansen....

3 opmerkingen:

  1. Dat klinkt als een heerlijke vakantie, welkom terug! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die vacuümzakken lijken me ook wel wat. We moeten met een kleine auto op vakantie en vraag me af of het allemaal wel past. We nemen zo min mogelijk mee, maar dan nog. Zou wel schelen als ik handdoeken en beddengoed in vacuümzakken mee kan nemen. Kan je me er iets meer over vertellen? Waar heb je ze gekocht, duur, hoe werken ze en wat neem jij erin mee.

    BeantwoordenVerwijderen