dinsdag 1 april 2014

Echt voorjaar

Nu met het mooie weer, is het echt weer kriebelig om heel erg hard op te ruimen. Alleen lukt het minder dan ik zou willen. Niks gaat snel genoeg. Maar heel druk maak ik me er niet meer over.
Vandaag weer een hele stapel kleding online gemikt, om te kijken of ik er het liefst deze week nog vanaf kan komen. Zo niet, dan gaat er in ieder geval een deel naar de kringloop. Er moet echt iets uit deze week. En hele grote dingen hebben ik niet meer. Maar wel enorm veel kleine dingen.

Na een handige ontdekking dat wasmiddelspul van een bepaald merk ook prima werkt als papje om voegen te schuren, heb ik mijn keukentegels al lekker geschuurd en een groot deel van mijn douche. Dat is echt handig, het gaat veel sneller dan eerst. En toch minder chemisch dan anti schimmel spul..

Verder maak ik ook wat dingen. Een tweede kindjesdrager is ver klaar. Er moeten nog wat dingen gestikt worden, maar verder is deze ook klaar. Maar wel een heel ander model dan de vorige. Leuk om te doen ook. Nog geen perfect patroontje, maar al een heel eind. Maar er staan ook nog wat jurkjes en rokjes op de planning (in mijn hoofd dan).
Ik hoop ook binnenkort mijn eerste sweater jurk te maken. Nouja, voor /kabouter dan. Haar favoriete trui/jurk begint nu echt een trui te worden. Niks mis mee, want hij is nog prima te dragen. Maar het stond zo schattig. Zo lief klein. Ze wordt al zo snel groot. Ze begint al te praten, buitenom de standaard woorden (al is elke vogel nog duif en als ze zin heeft, is alles wat leeft duif, behalve de 2 duiven die hier voor in de boom wonen...). De nee zit er al een paar maanden goed in, dus ik hoop dat die met 2 wat minder is.
Maar het heeft wel iets. Ze roept soms ineens iets wat ik wel snap(puh is gewoon poes, dat snap ik wel met haar lichtelijke obsessie met katten), ze begint in kleine beetje te snappen hoe haar fiets werkt, ze klimt overal op. Het gaat ineens goed snel.
Kleine Vent groeit ook enorm hard. Ineens echt een irritante puber met vlagen. Op andere momenten nog even lekker klein en met mamma knuffelen. Dat kan ook echt in 10 minuten veranderen. Maar goed dat slapen makkelijker gaat, want het is echt regelmatig heel snel schakelen. Gelukkig kunnen we nog wel heel erg lachen samen.

En even een ander onderwerp: ik zette vanmorgen de gaskraan van mijn moederhaard dicht! Hij heeft echt maar 3 maanden aangestaan. Dat is echt een aanzienlijke besparing deze winter. Niks te voorspellen voor komende winter, maar het is in ieder geval voor nu voordelig. Ik hoop nog wel wat terug te krijgen ergens in mei.

1 opmerking:

  1. Ik heb zooo geen zin in een lenteschoonmaak. En ik ga het in heel veel verschillende kleine projecten doen denk ik...

    Laat maar zien die naaisels, ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen