maandag 3 augustus 2015

nieuwe poging

Dat bloggen he, dat lukt toch nogal slecht. Ik ben druk met allerlei dingen. Of ik doe gewoon een vrij weinig.
Alleen heb ik een tijdlang gewoon veel te weinig gedaan. Geen motivatie, lamlendig gevoel in mijn lijf en een hoofd wat superdruk bleef, waardoor slapen ook niet lekker wilde. Eindeloos solliciteren, zonder resultaat, te weinig slaap en kindjes die evengoed hun vel niet zo passend meer vonden. Het hielp allemaal niet zo lekker bij gemotiveerd blijven.
Nu gaat het een stuk beter. Anders eten (bijna geen brood meer nu. Niet uit overtuiging, maar havermout nootjes ontbijt en grote salade lunch zijn lekker, gezond en het schijnt mijn lijf goed te doen. ) werkt goed. Behalve meer energie lijken ook voor het eerst in mijn leven mijn nagels niet af te breken. Dat ik er nu wel regelmatig in snij omdat ik er dus niet aan gewend ben, is iets heel wat anders.

Maar beter voelen, meer energie resulteert eindelijk in zichtbare dingen. Deze vakantie zijn er 11 vuilniszakken uit huis gegaan(vuilnis  oude kleren, speelgoed. Allemaal naar de gepaste plek). Ik mik op 20. Met nog 4 weken te gaan, gaat dat best lukken. Er is nog een hele berg werk te doen. Maar er is nu tenminste een echt goed begin gemaakt. Kamer voor kamer op en uitruimen.
Mijn kleine Facebook shopje helpt ook wat mee daarin. Een opruiming in
maakspullen, leverde wat extra vakantie budget en ruimte op.

Kabouter krijgt eindelijk een groter bed, in haar eigen kamer. Waar dan natuurlijk ook de babyschilderingen overschilderd moeten worden. Ze wil geen olifant op de muur. En de muur moet nog meer blauw. Want dat is haar 'lieve kleur'. Maar daarvoor moet
dan alles opgeruimd in wat haar kamer is.

En naast dat alles, groeien beide kids enorm hard. Kleine vent is allang niet klein meer. We delen een schoenmaat, hij is bijna net zo groot als ik. Zijn nieuwe fiets is groter dan de mijne, al staat het zadel nog lager.
Hij heeft nu echt de basisschool afgerond en na de vakantie mag hij opzijn nieuwe fiets naar een echt grote school. Veel dingen zijn gewoon niet meer okay. Hij kan prachtig zeuren en het drama heeft hij nog altijd niet verleerd. Hij wordt gewoon 12, dat is alles.
Kaboutertje is ook alweer bijna 3. ze praat ook voor onbekenden steeds duidelijker en veeeel meer. Ze begint in vlagen meer dapper te worden, als er mensen zijn. En dat haar van haar. Echt fascinerend hoe ze met coupe vulkaanontploffing uit bed kan komen, maar dat het na een half uur gewoon heel normaal zit. En zo lang al. Vandaag ook maar eens actief begonnen met het motiveren om op de pot te plassen. Want dat kan ze al een tijdje. Maar ze had gewoon geen enkele interne motivatie om haar plassen in een pot te doen, in plaats van haar luier. Ze is wel koningin plas ophouden, gerust de hele ochtend. De stickers doen wonderen vandaag.

Daarnaast ga ik weer eens proberen wat meer tiksels te maken. Ik ga ook maar eens veranderen hier. Alles wat updaten. andere kleurtjes en nieuwe plaatjes.

3 opmerkingen:

  1. Leuk je te lezen! Moeten maar eens afspreken met die twee gezelligerds van 12 er bij haha...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk dat je we weer bent:) Succes met opruimen en met het bloggen!

    BeantwoordenVerwijderen