donderdag 4 februari 2016

Soms is stil zijn gewoon zo

1 van de redenen dat ik al steeds zo lang niet blog (of lees zelfs, erg veel gemist merkte ik overal.) is dat Kleine Vent het niet zo tof doet. Daar kan hij niet zoveel aan doen, het is hem overkomen. Maar ik kan er ook niet zoveel aan doen. Dat is echt enorm frustrerend.
Want een andere reden: het gaat met mij ook al een hele tijd niet zo heel tof. Al veel langer zelfs.
Heel slecht gaat het niet, maar om nou te zeggen dat het allemaal zo'n feestje is? Nou nee.
Zo'n dag dat je denkt: ik trek gewoon mn kleren niet aan vandaag. Pyjama dag en we zien wel. Maar dan 4 of 5 keer per week. of 7 als het zo uitkomt. Kabouter diva vind het prima, die loopt het liefst zonder kleren (dat scheelt ook weer in de was :)  )
Het begint in beetjes beter te gaan. Mijn hoofd begint langzaam weer alles te snappen wat er nu te snappen valt. Het eten plannen lukt vrij aardig en daarmee gaat het budget voor boodschappen prima. (tot het belachelijke bedrag van net €21 voor deze week aan toe)
Ik heb echt plannen. Plannen voor dingen te beginnen. Maar die heb ik al heel vaak. Maar nu is er een echt plan! Voor 12 weken een geheel plan!
Dus als het allemaal een beetje normaal loopt, heb ik over 7,5 week vanaf nu hetgene waar ik nu 'hard' voor werk. En dan gewoon, om het handig te houden, 2 projecten tegelijk.
Het 'plan' is heel simpel. Ik heb een papier op de deur hangen met per week wat ik wil doen. Klaar? Afstrepen. Nu kon ik dus de plannen voor het bakken van deze week gelijk doorstrepen (en waarschijnlijk die van komende week ook nog wel) Staat gelijk leuker.
En het ene project loopt in mijn hoofd wat harder dan het andere, waardoor ik met die planning aanzienlijk voor loop. En met de andere dus wat achter.Een weekje in totaal ongeveer. Deze en volgende week ga ik hard bezig alles in te lopen en dan in theorie zelfs ineens voor te lopen op de planning. Want ik plan lekker niet heel veel in een week. Dat gaat niet als je alleen de avonden tijd heb en dan ook nog eens gewoon het idee heb om wel te gaan sporten.

2016 gaat geen leuk en gezellig jaar worden. Dat weet ik. Dat wist ik eind 2015 al wel.
En omdat ik weiger deze keer toe te geven dat het dan maar jammer is en volgend jaar beter, ben ik dus echt druk bezig met iets voor mezelf.
Blijk ik dus best prima een boek te kunnen lezen. In januari boek nr 1 gelezen en inmiddels druk in boek nr2.
Blijkt ook dat de dagen dat ik wel rustig kan drinken, er gelukkig steeds meer worden (met dank aan home made klei voor de diva) waardoor ik niet elke avond bijna omval. Soms zelfs dagen heb dat ik gewoon 2 liter drink.
En het blijkt nu al in kleine beetjes dat mijn ene project best wel eens een plekje zou kunnen hebben in alles wat al bestaat. Omdat ik het graag anders wil aanpakken. Ik moet alleen nog een naam verzinnen en dat is best lastig.

3 opmerkingen:

 1. Heel veel sterkte met alles, hopelijk biedt 2016 toch genoeg lichtpuntjes om een beetje voortgang te kunnen zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He bah sterkte. Hopelijk gaan je plannen lukken en eowrdt 2017 dan een goed jaar?!

  Ik herken het, neti kunnen blogger als je (of je naasten) niet goed gaan...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. het komt vast allemaal weer goed. Het voordeel dat het slecht gaat is dat het alleen maar beter kan gaan.... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen